UCN, Aalborg

UCN, Aalborg

Bygherre

University College Nordjylland

Totalrådgiver

Kærsgaard & Andersen A/S

Periode

2012-2013

Budget

20 mio. kr.

Opgavens omfang

Renovering af UCN's lokaler i Aalborg

Rådgivningens omfang

Totalrådgivning: idéudvikling, helhedsplan, projektering, udbud, fagtilsyn og byggeledelse

Presse

UCN, pressemeddelelse, den 18. februar 2013

VIL DU VIDE MERE?

Jakob Thiel

Tegnestueleder,

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner, Arkitekt MAA​

Nye rammer til teknologistuderende

Omkring 1000 studerende på UCN's tekniske uddannelser til bl.a. datamatiker, designteknolog og laborant kan glæde sig over at have fået endnu bedre uddannelsesforhold. Fredag den 15. februar 2013 indviede regionsrådsformanden, Ulla Astman, sammen med bl.a. UCN’s rektor, Niels Horsted, de nye faciliteter på UCN’s adresse på Sofiensdalsvej i Aalborg, der i løbet af det sidste år er blevet frisket godt og grundigt op.

Et par håndværkere forsøgte at dæmpe sig så meget som muligt. De var i gang med den aller sidste oprydning efter de sidste mange måneder at have delt arbejdsplads med studerende og ansatte på de 14 tekniske uddannelser, der hører til på UCN's adresse på Sofiendalsvej.

Derfor sendte Ulla Astman, regionsrådsformand og bestyrelsesformand for UCN, også de mange medarbejdere og studerende en tak for at have holdt ud igennem hele byggeperioden, da hun stod for den officielle indvielse af de nye faciliteter. Resultatet er en væsentlig forbedring af uddannelsesfaciliteterne på adressen.

- Renoveringen var tiltrængt og et løft i forhold til fortsat at kunne sikre et godt studiemiljø og markere, at vi også gennem de rammer, der danner udgangspunkt for vores uddannelser, gør, hvad der er muligt for at være en attraktiv uddannelses- og vidensinstitution, fortalte Ulla Astman.

Kærsgaard & Andersen A/S, ingeniører og arkitekter har haft ansvaret for arkitekt- og ingeniørarbejdet på adressen, der i næsten 20 år har været base for først Tekniker Akademiet, dernæst Nordjyllands Erhvervsakademi og nu UCN’s tekniske uddannelser.

Målet med renoveringen har foruden at skabe et mere attraktivt studiemiljø været at sikre endnu bedre vilkår for opbygningen af et stærkt teknologisk uddannelsesmiljø.

Et af fokuspunkterne i forbindelse med ændringerne har været at skabe læringsområder over alt i bygningen. Det kommer eksempelvis til udtryk med et åbent auditorium og grupperum i fællesarealer samt energiløsninger, som de studerende på bl.a. energiteknologuddannelsen aktivt kan bruge i deres uddannelse. Der er eksempelvis opsat solceller i tagvinduerne, og på fladskærme i huset kan studerende og ansatte følge med i bygningens samlede energiforbrug. Her kan de også se, hvordan ændringer i adfærden kan påvirke forbruget af energi.

Større tilbygning på vej

Renoveringen af faciliteterne på Sofiendalsvej har omfattet 10.000 kvm., men det er kun første skridt på vej mod en endnu større ombygning på adressen. I løbet af de næste år udvides faciliteterne på Sofiendalsvej med 3.700 kvm. for at gøre plads til bygningskonstruktøruddannelsen, der flytter fra Porthusgade. Dermed samles alle UCN's tekniske uddannelser på én adresse.

Samlingen af de tekniske uddannelser er en del af en større ommøblering af UCN's uddannelser i Aalborg. I dag huser UCN’s adresse på Sofiensdalsvej cirka 1000 studerende på 14 uddannelser: automationsteknolog, el-installatør, vvs-installatør, energiteknolog, laborant, produktionsteknolog, produktudvikling og teknisk integration, datamatiker, softwareudvikling, webudvikling, it-teknolog, designteknolog, multimediedesigner og e-konceptudvikling.

Link til projektside for tilbygningen

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31