Udsigtstårnet Inés, Aalborg

Kunstværket 'The Interior of Inés'

KAAI har været ingeniør samt kørt byggeledelsen på det nye kunstværk / skulptur i Vestre Fjordpark i Aalborg. Tårnet Inés er skabt af den internationalt anerkendte billedkunstner FOS [Thomas Poulsen].

​Et 14 meter højt tårn giver udsyn over Vestre Fjordpark og Limfjorden. Tårnet våger over området og kan ses på lang afstand som et nyt vartegn for området som netop har gennemgået en omfattende totalrenovering. Et vartegn som skal bruges og vil i de næste år stå til fri benyttelse af forbigående besøgende.

Om projektet udtaler Mads Duedahl (V), rådmand for Sundheds- og Kulturudvalget, Aalborg Kommune:

​– Med tårnet Inés har Aalborg fået et nyt kulturelt vartegn. Tårnet appellerer til vores sanser og samtidig inviterer det til at blive brugt. Børn vil lege i og omkring tårnet, familier vil mødes ved tårnet og andre vil bruge det til at følge naturens gang i fjordparken. Med sin rustikke og uhøjtidelige fremtoning passer tårnet helt fantastisk til Vestre Fjordpark, og mange har allerede benyttet sig af muligheden for at nyde både tårn, fjord og landskab. Jeg er sikker på, at tårnet bliver både en stor kunstnerisk og folkelig attraktion, og vi glæder os over, at Ines nu er en del af Fjordparkens liv og Aalborgs identitet som kulturby.

Værket er finansieret af Statens Kunstfond, Sifa & Aalborg Kommunes Kunstfond.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31