Ny administrationsbygning, Nørager

Ny administrationsbygning, Nørager

Bygherre

Rebild kommune

Totalrådgiver

Kærsgaard & Andersen A/S

Periode

2015 -

Opgavens omfang

Totalrådgivning: Skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn og byggeledelse.

VIL DU VIDE MERE?

Brian Mumgård

Afdelingsleder Aarhus, Partner

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner, Arkitekt MAA

Ny administrationsbygning til Rebild Kommune i Nørager

Den gode arbejdsplads - Som afsæt for at servicere borgeren bedst muligt! - Dette har været den røde tråd gennem dialogen og designprocessen af Rebild Kommunes nye administrationsbygning i Nørager.

Bygningen skal i fremtiden huse 3 kommunale centre - Pleje & Omsorg - Plan, Byg og Veje og Natur og Miljø.

Huset er tænkt og designet som et helt enkelt disponeret længehus i to etager. Denne udformning giver et fleksibelt volumen med relativ stort facadeareal - hvilket giver optimale rammer i forhold til at flest mulige medarbejdere sidder i dagslys og med direkte udkig til det fri. Den slanke længehusform indpasser sig desuden på en harmonisk måde den enkle og beskedne bygningsmæssige kontekst - moderne på en respektfuld og fin måde - som styrker helheden og strammer gadeforløbet op.

Et enkelt, moderne og genkendeligt hus

Et enkelt og underspillet hus, som ikke giver sig ud for mere end det er - en veldisponeret og gennemtænkt bygning med et afklaret udtryk man kan relatere sig til og en bygningskrop som er ukompliceret at opføre og enkel at drifte. Bygningen orienterer sig i kraft af sin form både til gaderummet og parken - åbner sig op således at den virker imødekommende.

Bygningsformen med tagrejsning relaterer sig til den bygningsmæssige kontekst og gør det samtidige muligt at integrere de tekniske installationer på en naturlig måde - ved at eksempelvis ventilationsanægget er placeret i tagrummet og ind og udtag fra samme - er brugt som et designmæssigt aktivt på gavlene - som indsnit i bygningskroppen der taler samme sprog som de lange vinduesbånd der ”slanger” sig rundt om facader og gavle. Det mest markante brud med bygningskroppens enkelthed, er de to flugtvejstrapper i gavlene, som i kraft af en enkel og elegant lodret beklædning, skaber kontrast til husets i øvrigt robuste fremtræden.

Materialeholdningen på bygningens eksteriør er enkel og sober, og relaterer sig til kontekstens materialitet. Facaderne står i en lys puds, som giver en elegant og sammenhængende udtryk - og har samtidig en meget lav drift. Vinduer i træ/alu fremstår i en klassisk sortrød nuance, som er markant og afdæmpet på samme tid.

Taget beklædes med et profileret ståltag som i udtryk refererer til det klassiske zinktag.

Samlet set vil huset i udtryk og materialitet fremstå både med historiske referencer og samtidig pege frem.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31