Sankelmarksgade, Aalborg

Bygherre:

Plus Bolig

Totalrådgiver:

Kærsgaard & Andersen A/S

Periode:

2010-2014

Budget:

110 mio. kr.

Antal lejligheder

108 stk.

Opgavens omfang:

Etablering af ungdomsboliger i bevaringsværdige bygninger. Etablering af opholdsareal på hævet terrasse i baggården centreret omkring et meget stort og bevaringsværdigt kastanjetræ med cykel- og bilparkering under.

Rådgivningens omfang:

Totalrådgivning: skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn og byggeledelse

Presse

Nordjyske, den 18. august 2014

Nordjyske, den 16. august 2014

Nordjyske, den 17. januar 2011

Video om Sankelmarksgade

Link

BEC Bygge Rating

Bygherrevurdering af Sankelmarksgade

​​VIL DU VIDE MERE?

Niels Andersen

Projektchef, Partner

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner, Arkitekt MAA

Unikke boliger i bevaringsværdige bygninger

I en tidligere teknisk skole centralt i Aalborg midtby har Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører været totalrådgivere for indretning af 108 nye ungdomsboliger. Hver lejlighed er unik, da bygningens struktur og status som bevaringsværdig har spillet en stor rolle i arkitekturen og indretningen af hver bolig.

Plus Bolig ønskede at købe tre bevaringsværdige bygninger centralt beliggende i Aalborg midtby, for at omdanne dem til ungdomsboliger - og valgte Kærsgaard & Andersen arkitekter og ingeniører som totalrådgiver på projektet.

”Da Tech College udbød bygningerne til salg, så vi en oplagt mulighed i at omdanne hele komplekset til ungdomsboliger”, udtaler direktøren for Plus Bolig, Henrik Thomsen, og hentyder til, at de unge gerne vil bo så tæt på centrum som muligt. ”Men det bliver da lidt af en udfordring”, tilføjer han, da man skal respektere bebyggelsens bevaringsværdighed, og det viste sig også at blive et puslespil at få de 108 ungdomsboliger placeret.

Bevaringsværdighed giver unikke lejligheder

Den største kvalitet ved ungdomsboligerne er, at de er højloftede og unikke i både indretning, udseende og størrelse, da bygningernes arkitektur har bestemt hver en krog og vinkel. Der er således både større og mindre boliger, men Henrik Thomsen er ikke urolig for at stå tilbage med de mindste af boligerne, da internationale studerende, der ikke har samme støttemuligheder som danske studerende, dermed også får mulighed for at bo til leje i Aalborg centrum.

Alle boliger er optimalt indrettet med køkken og badeværelse med alle bekvemmeligheder, og den store etagehøjde i de flotte bygninger gør at der mange steder har kunnet indrettes attraktive hemse.

I god dialog med Aalborg Kommune er en gammel, næsten pompøs festsal med sildebensgulv og loftsudskæringer også blevet bevaret for kommende generationer og skal fungere som et flot fællesrum med moderne køkkenfaciliteter for beboerne.

”Vi ønsker at bevare fortællingen om den gamle tekniske skole, så skolen stadig er at se og finde i bygningerne”, fortæller Nils Pagh Andreasen, designansvarlig arkitekt ved KA arkitekter og ingeniører.

Gårdmiljø med terrasse under træets krone

Projektchef og partner i KA arkitekter og ingeniører Niels Andersen, kan fortælle, at bevaringsværdigheden ikke kun er til stede inde i bygningen. ”Inde i baggården står et flot, gammelt kastanjetræ som giver en fantastisk stemning i gårdrummet.

Rundt om træet er der lavet en stor, hævet terrasse for bedre at kunne udnytte den forholdsvis lille gård. Der bliver således plads til cykel- og bilparkering under terrassen, ligesom man også kommer tættere på den store trækrone, når beboerne opholder sig på terrassen. Det specielle gårdmiljø til ungdomsboligerne er også én af de kvaliteter, som Henrik Thomsen peger på som unikt for stedet.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31