Idrætsbyen, Vejgård

Bygherre:

Himmerland Boligforening, afd. 71


Totalrådgiver:

Kærsgaard & Andersen A/S

Underrådgiver

ENG arkitekter [landskab]


Periode:

2010-2014


Budget:

450 mio. kr.


Antal boliger

461 stk.


Opgavens omfang:

Etablering af ungdomsboliger i renoveret hotelbygning og i nybyggede højhuse. Etablering af nye uderum med mulighed for fælles aktiviteter.


Rådgivningens omfang:

Totalrådgivning: skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn og byggeledelse.

BEC Bygge Rating

bygherrevurdering af Idrætsbyen

Presse

Himmerland Boligforenings egen pressemeddelelse, 13. november 2012

Nordjyske, d. 20.12.11

Nordjyske, d. 24.11.11

VIL DU VIDE MERE?

Niels Andersen

Projektchef, Partner

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner

461 nye ungdomsboliger i Idrætsbyen

Idrætsbyen er et område med 461 nye ungdomsboliger i Vejgaard tæt på både Aalborg Universitet og grønne områder. Renovering af lavere bygninger samt nybyggede højhuse skal skabe en spændende og meget varieret ungdomsboligbebyggelse med plads til stor mangfoldighed.


Himmerland Boligforening kontaktede Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører med spørgsmålet om, hvilke muligheder der var for at opføre ungdomsboliger i bygninger, som tidligere husede KMD, Zleep Hotel og AaB Konference. Forventningen med Idrætsbyen, som området er blevet omdøbt, er ifølge direktøren i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, at få skabt rammerne om et aktivt og spændende studie- og fritidsliv. Det endelige byggeresultat vil betyde forskellige typer ungdomsboliger, som imødekommer både danske og internationale studerendes behov og økonomiske formåen.

Renovering og nybyggeri

En del af ungdomsboligerne er blevet indrettet i nyrenoverede lokaler, hvor værelsesopbygningen fra Zleep Hotel er blevet genbrugt og i mange tilfælde tilføjet en altan. Det handlede om at skabe attraktive men prisbillige lejemål, så internationale studerende, der ikke har samme støttemuligheder som de danske studerende, også har mulighed for at bi i bebyggelsen. Bygningen rummer gode fællesarealer i gangene og i de tilstødende rum, hvor der er indrettet bl.a. lounge og studiezoner.

Det var ikke muligt at genbruge bygningerne, der tidligere indeholdt kontor- og konferencelokaler, og de er derfor blevet erstattet af nybyggede højhuse i seks og syv etagers højde. Højhusene ligger tæt op af den nærliggende bøgeskov, og det er lykkedes at danne en fin kontrast til naturen, som er med til at skabe nye rum. Disse ungdomsboliger har en god størrelse samt eget køkken, bad og altan.

”En blanding af renovering og nybyggeri med lave og høje bygninger med tilsammen 461 ungdomsboliger giver en stor variation af oplevelser, når man bevæger sig rundt i området og giver området karakter”, udtaler Nils Pagh Andreasen, som er designansvarlig arkitekt ved Kærsgaard & Andersen.

Facaderne er beklædt med fibercement plader, som er et kvalitetsprodukt til en god pris. Højhusene er holdt i tre lyse nuancer, mens de lavere bygninger er i tre mørke.

Gode udearealer og sportsfaciliteter

"Hensigten er at skabe et unikt miljø med masser af fælles faciliteter både inde og ude, herunder køkken, spisesal, fitnesslokaler, svømmebassin og auditorium" fortæller Ole Nielsen, direktør for Himmerland Boligforening. Eksisterende lokaler er således blevet indrettet og renoveret, så de fortsat kan blive brugt til sportsaktiviteter, og i en tidligere aula er desuden mulighed for at indrette biograf.

Udearealerne er ligeledes blevet markant ændrede og er nu med til at samle alle bygningerne og skabe gode rum for aktiv udfoldelse.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31