Beddingen, Aalborg

Bygherre:

Plus Bolig


Totalrådgiver:

Kærsgaard & Andersen A/S

Periode:

2010-2013


Budget:

180 mio. kr.


Antal boliger

166 stk.


Opgavens omfang:

Nybyggeri med ungdomsboliger


Rådgivningens omfang:

Totalrådgivning: skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn og byggeledelse.

BEC Bygge Rating

Bygherrevurdering af Beddingen

Presse

Nordjyske, den 2. oktober 2013

Nordjyske, den 9. november 2011

Nordjyske, den 13. januar 2011

Video om Beddingen

http://youtu.be/19gFGCqvq00

VIL DU VIDE MERE?

Niels Andersen

Projektchef, Partner

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner

Ungdomsboliger med fjordudsigt.

På en tidligere værftsgrund på Aalborg Østhavn står et større nybyggeri nu færdigt. Bygningen indeholder 166 nye ungdomsboliger, som alle har en fantastisk udsigt over Limfjorden.


Boligselskabet Plus Bolig havde mulighed for at købe en tidligere værftsgrund ved Østre Havnebassin tæt på Limfjorden. En meget attraktiv beliggenhed, hvor de ønskede at opføre en bebyggelse med ungdomsboliger. Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører blev valgt som totalrådgiver.

Byggesagen

Det arkitektoniske udgangspunkt for opgaven tager afsæt i havnens æstetik og områdets fortid som industrihavn. Nybyggeriet, kaldet Beddingen, refererer i sit udtryk og udformning til de lave pakhuse og høje siloer, der lå på havnefronten.

Beddingen er brudt op i to karakterfulde dele på henholdsvis syv og ti etager samlet omkring en øst-vestgående passage centralt placeret i anlægget.

På den største og nordligste af bygningsdelene er der en 11. etage med fire penthouselejligheder. Hver eneste af de 166 boliger får fjordudsigt.
Boligerne er samlet i silolignende former omkring et gennemgående gangareal. Det betyder, at der flere steder er områder med opholdsnicher i gangene, hvor man kan komme helt ud til facaden og nyde udsigten gennem store vinduespartier.

Basen af Beddingen er udført med mørkbrændte teglsten som en reference til havnens lavere huse, mens de øvrige facader fremstår med pudsede flader i hvid og en varm orange farve. Mange af boligerne har altan, som er udført i perforeret galvaniseret stål, som taler sammen med det fjordnære miljø og den industrielle historie.

Grundet beliggenheden tæt på Limfjorden, er stueetagen hævet med en meter for at imødegå en eventuel øget vandstand. Lige ved indgangen er fællesrummet placeret med det formål, at man kan se liv og social aktivitet, når man ankommer til Beddingen. Ud mod havnebassinet bliver der endvidere etableret nye grønne uderum.

I projekteringen er der i stort omfang inddraget bæredygtige løsninger, og byggeriet er opført iht. kravene for lavenergibyggeri, energiklasse 2015.

Et attraktivt by- og havnemiljø i Aalborg

Med omdannelsen af Aalborg Østre havn bliver der i disse år skabt et attraktivt byområde, hvor boliger som Beddingen samt kulturinstitutioner, butikker og erhverv tilsammen skaber et nyt og spændende møde mellem Aalborg bycentrum og havnen.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31