Kastanjehaven - Passivhus, Nørholm

​Bygherre:

KA ejendomme


Totalrådgiver:

Kærsgaard & Andersen A/S

Periode:

2010-2013

Antal boliger

4 stk.


Opgavens omfang:

Etablering af 4 passivhusboliger i Nørholm


Rådgivningens omfang:

Totalrådgivning: skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn, byggeledelse og genhusning

Presse

Licitationen, den 3. februar 2011

Nordjyske, den 30. januar 2011

Brochure
Download folder

VIL DU VIDE MERE?

Jens Kærsgaard

Adm. direktør, Partner

Passivhuse i landbymiljø

I en tidligere frugthave i Nørholm lidt udenfor Aalborg har Kærsgaard & Andersen A/S, arkitekter og ingeniører opført fire passivhuse, som kun behøver en brøkdel af den sædvanlige energi for at holde sig opvarmet.


På eget initiativ har Kærsgaard og Andersen A/S opført fire passivhuse i Nørholm 12 km vest for Aalborg. Der er tale om lavenergihuse, som er opført vha. passive tiltag som mere isolering, brede vindueskonstruktioner og større tæthed, og som arkitektonisk passer ind i landbymiljøet.

Kærsgaard & Andersen A/S har valgt selv at stå som bygherre af passivhusene for i ro og mag at kunne gøre dem deres egne erfaringer og se deres tanker og teorier blive realiseret, fortæller Leo Helmer, som for nylig er blevet certificeret passivhusdesigner fra Arkitektskolen i Aarhus.

”For os som virksomhed bliver etableringen på én gang et eksperimentarium og et udstillingsvindue”, udtaler Jens Kærsgaard, partner i Kærsgaard & Andersen. ”Vi er overbevist om, at passivhuskonceptet i takt med energiprisernes stigning også bliver stort herhjemme, og vi vil som rådgivervirksomhed med både arkitekter og ingeniører gerne være med. Også i forhold til større boligbyggeri, hvor vi normalt lægger stort fokus”, fortsætter han.

Energirigtigt byggeri med store besparelser

Der er opført to dobbelthuse med en bolig i hver ende. Hver bolig er på ca. 135 kvm og har store vinduespartier, terrasser med karnapper i træ, åbne, lyse rum og højt til loftet.

Med den kraftige isolering udmærker passivhusene sig trods deres lufttætte konstruktion ved at tilbyde et fantastisk godt indeklima på grund af den velgennemtænkte ventilation med varmegenindvinding. De gennemtænkte placeringer af bl.a. store vinduesflader betyder, at den gratis solvarme udnyttes bedst muligt. I Nørholm har Kærsgaard & Andersen A/S dog valgt en komfortudgave med bl.a. gulvvarme.

Moderne passivhuse i Nørholm

Ligesom der er mange gode grunde, ikke mindst økonomisk, til at bygge et passivhus, giver det også god mening at opføre et passivhus i et landsbymiljø, hvor der ikke er adgang til billig fjernvarme

Nybyggeri i det populære område skal leve op til en bevarende lokalplan, og de nye passivhuse er derfor tilpasset den byggestil, som præger den lokale tradition i Nørholm, samtidig med at husene er enkle og moderne. De lokale i Nørholm er meget positive overfor byggeriet og glæder sig til at se husene beboede, kan formanden for Nørholm Borgerforening, Tommy Jensen, fortælle. ”Projektet anviser både en energimæssig og arkitektonisk fremtid for Landsbyer som Nørholm, hvor vi prioriterer at forblive et aktivt samfund med skole, idrætsforening og købmand og ikke ende som frilandsmuseum”, fortsætter han.

Fakta:
+ Varmeforbruget i et passivhus ligger 75-85 % under et traditionel byggeri.
+ Passivhuse er yderst CO2-venlige.
+ Passivhuse har bedre indeklima end traditionelle huse, fordi de ikke har kuldebroer og er udstyret med det ventilationsanlæg med varmegenvinding.
+ Det minimale varmebehov dækkes af et jordvarmeanlæg, og med lavt energiforbrug er du sikret mod fremtidige stigninger i energipriserne samt en god gensalgsværdi af din bolig.

Hvad er et passivhus?

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31