Grønnegården, Aalborg​

Grønnegården, Aalborg

Bygherre

Hasseris Boligselskab, afd. 5

Totalrådgiver,

arkitekt, ingeniør, byggeledelse

KAAI

Underrådgiver

ENG Arkitekter [landskab]

Periode

2013-2018

Budget

506 mio. kr.

Antal boliger

447 stk.

Opgavens omfang

Energirenovering, renovering af boliger, nye tilgængelighedsboliger.

Nye, forbedrede fællesarealer med udvidet stisystem. Renovering af de interne gader og tydeliggørelse af ejerskabsforhold mellem private haver og fælles områder.

Rådgivningens omfang

Totalrådgivning: programmering, skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn og byggeledelse

BEC Bygge Rating

Bygherrevurdering af Grønnegården

Presse

Nordjyske, 07.10.12

Første spadestik, 22.06.15

Building Supply, 03.07.15

VIL DU VIDE MERE?

Jens Kærsgaard

Adm. direktør, Partner

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner, Arkitekt MAA

Ny fremtid for Grønnegården

Hasseris Boligselskab ønsker at fremtidssikre og udvikle Grønnegården, som er et meget tidstypisk eksempel på alment byggeri fra 1970'erne. Målet er nu kommet endnu tættere på, da renoveringen af Grønnegården er godt i gang.

”Alle er vist enige om, at Grønnegården trænger til at blive moderniseret”, hedder det i en udtalelse fra Hasseris Boligselskab. Både indvendigt og udvendigt er manglerne store, og der er stor brug for både fremtidssikring og energioptimering som en del af den samlede helhedsplan.

Bygningerne er typiske for 70’erne og fremstår som systembyggeri i to og tre etager i betonelementer med minimal isolering. Den overordnede situationsplan er vellykket, men gaderummene og de grønne rum mellem husene trænger til modernisering, ligesom de grønne områder mangler fornyelse og aktivitetsmuligheder for beboere i alle aldre.

KAAI er med deres erfaring inden for netop helhedsplaner og renovering for alment boligbyggeri valgt som totalrådgiver. De har således leveret en helhedsplan for området og er enige om, at Grønnegården har mange velfungerende boliger i et attraktivt område. ”Ved at renovere og modernisere vil de gode kvaliteter ved Grønnegården blive endnu tydeligere”, tilføjer Jens Kærsgaard, adm. direktør og partner i KAAI.

Selve byggesagen

Bygningernes fysiske tilstand var for ringe i forhold til dagens standard. Renoveringen vil give en attraktiv og bæredygtig boligbebyggelse med varierede boligtilbud, som lever op til fremtidens krav for energi, og som skaber smuk arkitektur og identitet både i bebyggelsen og udadtil mod omgivelserne.

Omkring en tredjedel af boligerne skal fremover være tilgængelighedsboliger, hvor alle uanset handicap kan bo. Planen er at etablere størstedelen af disse boliger i stuelejlighederne, ligesom der også etableres elevator i to af bygningerne med tre etager, så der opstår et varieret udbud.

Renoveringen af Grønnegården skrider frem og der dannes allerede nu et flot billede af hvordan det endelige resultat kommer til at se ud.

Renoveringen af Grønnegården forventes færdig efteråret 2018.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31