Multihuset, Skelagergårdene​

Bygherre:

Hasseris Boligselskab, afd. 6


Totalrådgiver:

Kærsgaard & Andersen A/S

Underrådgiver

Bascon/Metropos [landskab]

Årstiderne arkitekter [bygning]

Periode:

2008-2010


Budget:

9 mio. kr.

Antal boliger

463 stk. reduceret til 393 stk.

Opgavens omfang:

Etablering af et nybygget aktivitetshus


Rådgivningens omfang:

Totalrådgivning: brugerinddragelse, skitsering, projektering, udbud, fagtilsyn, byggeledelse og genhusning

Presse

www.magasinetejendom.dk, den 7. juni 2010

Nordjyske, 5. juni 2010

Licitationen, den 4. juni 2010​

Midt-Vest Avis, den. 2. juni 2010​

Nordjyske, den 29. maj 2010​

VIL DU VIDE MERE?

Niels Andersen

Projektchef, Partner

Nils Pagh Andreasen

Kreativ leder, Partner

Nyt multihus til Skelagergårdene

Det moderne og atypiske nybyggeri, Multihuset, ved Skelagergårdene, skal opfordre til leg og samvær og være med til at skabe bedre integration og højne kvaliteten i boligområdet.


På en lille bakke mellem Skelagergårdene og den nye børne- og ungdomspark, Mulighedernes Park, finder man Multihuset, som blev taget i brug i foråret 2010. Der er ikke mange rette vinkler i den 540 kvm store bygning men derimod masser af spændende, skæve rum. Bygningen skal fungere som et naturligt mødested for de lokale unge med aktiviteter, leg og fællesskab. Men den skal også være med til at bygge bro imellem de udsatte beboergrupper i Skelagergårdene og beboerne fra nabokvartererne. Multihuset er opført som led i totalrenoveringen af Skelagergårdene under Hasseris Boligselskab.

Som totalrådgiver for renoveringen af Skelagergårdene har Kærsgaard & Andersen således også stået for udførelsen og byggeriet af Multihuset. ”Det hele er blevet muligt på grund af nogle supergode rådgivere – specielt Kærsgaard & Andersen, som har taget beboerne alvorligt og talt detaljerne igennem med dem i et helt almindeligt hverdagssprog,” fortæller Lars Brøndberg, direktøren for Hasseris Boligselskab.

Grønne facader og orange gulv til en god pris

Som ønsket fremstår Multihuset ekspressivt med facader i grønne aluminiumsplader og et orange gulv. En dynamisk tagkonstruktion og en rumlig opbygning med skæve vinkler og overraskende perspektiver tilbyder en mangfoldighed i brugsmønstret og i oplevelsen af huset. Nils Pagh Andreasen, som er arkitekt ved Kærsgaard & Andersen, fortæller, at huset signalerer ”Kom indenfor!” og ”Her sker der noget”.

Multihuset rummer ungdomsklub, aktivitetsrum, musikrum, café med produktionskøkken samt pitstop for Mulighedernes Park, som kan bruge husets omklædningsfaciliteter. Alle husets aktiviteter er startet op af et kvarterssekretariat i forventning om at skabe en bedre integration og styrke fællesskabet i hele området.

Huset er på trods af sit usædvanlige materialevalg og udfordrende udformning opført inden for et begrænset budget. ”Vi føler, vi har fået rigtig meget for pengene”, siger Lars Brøndberg.

Stor tilfredshed hos både brugerne og bygherren

”I baggrundsgruppen udarbejdede vi et program med ønsker og visioner for huset, og vi må bare konstatere, at Kærsgaard & Andersen A/S har formået at skabe et unikt og inspirerende hus, som rummer det hele” udtaler Søren Sørensen, som er kvarterskoordinator ved Hasseris Boligselskab. ”En hel masse mennesker har fået det multihus, de ønskede sig. Et hus, der signalerer rummelighed, samvær og leg”.

Hertil udtaler Nils Pagh Andreasen, at det skønne ved at tegne et usædvanligt byggeri er at se, at det bliver taget i brug, og at folk er glade for det, hvilket der ikke er tvivl om: ”Det er et mega fedt hus i tiltrækkende farver, og sejt at taget ikke er fladt”, siger Janitthaa, som går til dans i Multihuset. Hendes veninde, Ayida, tilføjer: ”Her er dejligt at være og lave noget”.

Kastetvej 21a, Aalborg    |    Margrethepladsen 4, 2.sal, Aarhus C    |     Tlf.: 70 27 11 31